KANCERI I GJIRIT PDF

Si Mund Te Parandalohet? Cfare eshte kanceri i gjirit? Tumori i gjirit kanceri i gjirit eshte nje tumor malinj qe zhvillohet nga qelizat e gjirit. Ai shkaktohet si pasoje e ndryshimeve anormale apo mutacionet e gjeneve pergjegjese per rregullimin e jetes se qelizave te gjirit. Normalisht qelizat e trupit tone kane nje cikel jete gjate te cilit formohen, rriten dhe vdesin.

Author:Dourn Akinokree
Country:Thailand
Language:English (Spanish)
Genre:Technology
Published (Last):27 August 2019
Pages:399
PDF File Size:3.9 Mb
ePub File Size:8.94 Mb
ISBN:837-9-75349-666-5
Downloads:54493
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:ZulkibarJo invazive — 1. Invazive - 1. Pjesa me e madhe e karcinomave duktale jepin pergjigje desmoplazike, e cila zevendeson yndyrnat normale te gjirit dhe formon nje mase te forte dhe te pa palpueshme. Paraqitja mikroskopike eshte mafte heterogjene qe varion nga tumoret me formimte tubuleve te zhvilluara mire dhe berthama shkalle te ulet ne tumore qe perbehennga fletet e qelizave anaplazike. Qelizat ivadojne ne menyre individuale strome dhe shpesh vendosen ne zingjire ose shirita.

Keta kancere perbehen nga fletet e qeliave te medha anaplazike me kufje komprimitues mire te kufizuar. Klinikisht ato mund te ngatrrohen me fibroaenomat. Qelizat tumorale prodhojne sasi te madhe te mucines jashqelizore qe disekton ne stromen rrethuese. Ato zakonisht prezentohen si ensitete te crregullta mamofrafike. Metastazat e nyjeve linfatike jane te rralla dhe dhe prognoza eshte e shkelqyeshme.

Per grate ne menopauze vete-kontrolli I gjirit behet diten e pare te cdo muaji. Si behet vete-kontrolli i gjirit? Kthejenitrupin majtas. Kthejeni trupindjathtas. Mamografia nuk duhet te kryhet sidomos ne tre muajt e pare te barres.

Ne periudhen e menopauzes kryhet ne cdo moment. Mamografia nuk duhet bere vetem 1 here ne jete,por nemenyre te vazhdueshme cdo vjet dhe per gjat gjithjetes Egzaminimi me ultratinguj nuk perdorin rrezatimet e jonizuara. Cilat gra duhet te bejne EKO grafine e gjirit? Cilet jane perfitimet e EKO-grafise te gjirit?

Ekografia eshte tashme mjaft e njohur dhe e perhapur gjeresisht,si dhje mjaft e lete per tu perdorur dhe me pak e kushtueshme se sa metodat tjera. Egzaminimi me ekografi nuk perdore rrezatimin jonizues, i cili ne raste te caktuara nuk mund te perdoret. Fale saje arrihet te kapen pamjete qarta te inedeve te buta te ilat nuk sfaqen mir ne egzaminime me rrezet X.

A ka efekte te demshme Ekogragia? Interpretmi I gjirit me ekografi na lejon per te vazhduar me procedurat e metejshme sic jane ekografi te tjera apo biopsia. Shume zona te cilat mund te jene te dyshyara mjafton te egzaminohen me ekografi per te saktesuar keto dyshime te cilat ne shumicen e rasteve rezultojn si jo te tilla.

Shpesh paisjet mund te ken probleme. Kur behet EKO grafia? Kanceret e gjirit te egzaminuara gjat kontrollave me ekografi apo mamografi jane zakonisht te vogla dhe ende te kufizuara brenda gjirit, si dhe permasat e perapura apo shtrirjes se saje jane faktore te rendesishem per te percaktuar ecurin e shendetit per nje grua me kete semundje.

HEINRICH KHUNRATH AMPHITHEATRUM SAPIENTIAE AETERNAE PDF

Shenjat kur duhet të dyshoni për zhvillimin e kancerit të gjirit

.

KODAK CX7330 MANUAL PDF

Kanceri i gjirit, shkaqet, shenjat dhe trajtimi i tij

.

Related Articles